Romantiskt på anrika hotell Sacher i Wien

Hotellet Sacher i Wien är det mest berömda och anrika hotellet i Wien. Hotellet grundades 1876 av Eduard Sacher och blev snabbt en viktig knutpunkt för den tidens elit. Hotellet är också berömt för att ha introducerat Sachertårtan och tårtan är än idag en stor del av hotellets totala omsättning.

Det som gör hotellet romantiskt är att det genom historien har funnits en lång rad kungligheter och kjesare som har bott här. Det finns verkligen historia i varenda vägg. 2005 byggdes dock hotellet ut med 45 ytterligare rum. Så vill man bo mitt i historien ska man försöka boka ett rum i den gamla delen.

Det finns otroligt mycket spännande historia om hotellet som man kan ta del av och det finns förstås även en lång rad böcker, filme roch TV-serier där hotellet har varit en central plats.

Förutom hotellet i sig så är Wien en väldigt romantisk stad med sin fantastiska arkitektur och det enorma utbudet av konst och kultur. Missa inte heller Wiens egna nöjespark som är gratis at besöka. Finns det något mer romantiskt än att åka en tur i ett gammalt anrikt pariserhjul?

En annan mysiga upplevelse är att gå på den stora marknaden Yppenplaz och botanisera bland kryddor, frukt, konst och textil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.