Romantiskt i Nice

När man är på jakt efter ett romantiskt hotell så är det förstås inte bara själva hotellet i sig som man vill ska vara mysigt, även omgivningarna ska förstås andas romantik på något sätt. Den franska staden Nice på Rivieran är en sådan plats där man relativt enkelt kan få både ett romantiskt hotell och en mysig charmig omgivning.

Ett bra hotelltips för Nice är Hotel du Petit Palais (bilden) som är en riktigt pärla. Hotellet är litet och intimt och ligger uppe på en höjd utanför turiststråken och all trafik. Rummen är fina och fräscha och hotellets trädgårdsterass med utsikt över staden är helt fantastisk. Enda lilla nackdelen med hotellet är att det ligger på en höjd, vilket gör att promenaderna tillbaka till hotellet kan bli lite svettiga. Den stora fördelen är lugnet som råder här, samtidigt som man bara har 20 minuter ner till centrum av Nice.

När ni är i Nice får ni inte missa att gå på den otroliga blomstermarknaden i Cours Saleya i gamla Nice. Det är en verklig explosion av färger och dofter att vandra här och botanisera bland frukt, grönsaker, kryddor, oliver, oljor och förstås, mängder av blommor av alla det slag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.