Mysiga Karpathos

Karpathos är en ö i Greklands fantastiska skärgård. Vid första anblick så är kanske inte Karpathos någon vacker ö, då det är ett rätt kargt landskap som möter en när man åker från flygplatsen. Det karga beror på att Karpathos ligger långt söderut i Medelhavet och därmed har ett torrare och varmare klimat jämfört med grönskande öar som Zakynthos.

Klimatet är en av Karpathos stora fördelar eftersom säsongen är längre här än på de nordligare öarna i skärgården. Till Karpathos kan man åka redan i april/maj och säsongen varar till september/oktober.

Det är svårt att beskriva vad det är som gör Karpathos till en så speciell ö, för de vanliga superlativen som man brukar använda på grekiska öar passar liksom inte här. Det är ingen grönska, Karpathos stad är inte lika pittoresk som många andra öars huvudorter. Men ändå finns det en charm och en känsla som gör att många blir förälskade i Karpathos.

Kanske är det lugnet som råder här eller det faktum att allt känns så enkelt på ön. När man är här så är det enda man gör att njuta och leva. Sen har Karpathos en annan fantastik fördel och det är de otroligt vackra stränderna. Vissa känns som hämtade från en karibisk paradisö.

När det gäller hotell så är Alimounda Mare i Karpathos stad en riktig höjdare om man vill bo med stadens utbud av restauranger och barer på nära håll. Vill man bo nära stranden är Apolis Hotel i Amopi ett utmärkt val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.