Romantiskt rococo hotell strax utanför Edinburghs centrum

Bara en kort biltur från Edinburghs centrum (cirka 10 minuter) hittar man Prestonfield House som är ett lantligt romantiskt hotell med extra allt. Hotellets karaktär och atmosfär får dig genast att tänka på Jane Austen. Allt från den vackra parken som omger hotellet till det vita 1600-tals huset andas klassisk romantik. Efter att ha spenderat ett gäng timmar i Edinburgh är det en fröjd att komma hit och bara andas.

Hotellet bjuder verkligen på service i världsklass. Man blir bortskämd från ögonblicket man går in genom dörren och oavsett om du behöver låna en laptop eller vill att någon ska ta din hund på en promenad så säger de bara "Javisst!".

Rummen är en orgie i rödvinsmörk sammet, guld, silke och oljemålningar. Belysning är precis lagom svag för att upplevas romantisk och mysig. Möblerna är övertygande antika och alla moderna saker som ändå förväntas av ett hotell finns där, men är finurligt dolda så att de inte ska ta över eller vara i vägen.

Hotellet har också gott om sociala ytor så som the Tapestry Room och the Leather Room där man kan ta en paus och dricka en kopp te. Hotellets restaurang har en så imponerande inredning att du knappt tänker på vad du har på tallriken.

Kort och gott så är Prestonfield House ett hotell som du aldrig någonsin kommer att glömma!

Foto: Hotellets webbplats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.