Resa till Madeira på vintern

Madeira är en destination som du kan resa till året om. Klimatet är behagligt och det finns alltid något att göra. Du kan med fördel boka in din resa på vintern, för det är gott om sol. Medeltemperaturen ligger runt 20 grader på dagen, ganska perfekt för olika aktiviteter. Det kanske inte blir en renodlad badsemester, även om det går att ta sig ett dopp. Den södra delen får minst regn, så Funchal med omgivningar är ett bra val. Även de östra delarna brukar ha sol lite oftare. Men även när det regnar brukar det inte hålla på så länge, så du har alltid fint väder en del av dagen.

Vad du kan göra på Madeira vintertid
Många reser till Madeira för att vandra. Det kan du naturligtvis göra vilken årstid som helst, men det är skönare under de svala vintermånaderna. Naturen är alltid grön och blomstrande här. Lite mindre än under vår och försommar men ändå vacker. Det finns trevliga vandringsleder, de så kallade levadorna som egentligen är vattenledningar, som tar dig runt bland byarna.

Eftersom Madeira är bergigt så går det ofta uppåt, men det finns olika svårighetsgrader att välja mellan. Ett annat sätt att uppleva det vackra Madeira under vintern är genom att hyra en bil. Du kommer upp på bergen, kan se terassodlingarna från olika vinklar men framför allt har du en fantastisk utsikt över kusten.

Madeira har en livsstil som är lugn, du kan verkligen stressa ner när du kommer hit. De är kända för sina goda viner och rent allmänt så håller restaurangerna lägre priser än i Sverige. Du kan prova på flera av de lokala rätterna och dryckerna, och gärna fika nere vid marinan. Julen firas med pomp på Madeira. Det kan kännas lite konstigt utan snö, men det är fullt av belysning och andra dekorationer.

När det gäller romantiska hotell på ön så är Porto Mare Hotel och The Cliff Bay två riktigt bra alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.