Bo i en husbåt i Amsterdam


Om det är något Amsterdam är känt för så är det alla kanaler som finns i staden. Var och varannan gata har en kanal i mitten och sedan bil, cykel och gångvägar på vardera sida om kanalen. Så vad passar då bättre än att faktiskt också bo på kanalen när man är i Amsterdam?

Det finns massor av husbåtar att bo på, alla med olika komfort. En av de som får allra bäst betyg är Bed Breakfast Boat på Zeeburgerpad 178. Här bor man mysigt med soffgrupp och TV samt ett litet pentry där man kan göra te och kaffe. Varje morgon får man en riklig frukostkorg levererad till båten som man kan mumsa i sig samtidigt som man slänger någon brödbit då och då till ankorna som simmar förbi på kanalen. Korgen innehåller färsk frukt, olika pålägg, bröd och croissanter. Mysigt och romantiskt så det förslår.

Man kan också hyra cyklar för att ta sig runt i Amsterdam. Att cykla i Amsterdam är dock inget för den ovane cyklisten. Amsterdamborna cyklar fort och skoningslöst, så det gäller att se upp och ha koll. Så länge man har det är cykel ett fantastiskt sätt att ta sig runt i Amsterdam.

Om man inte vill cykla finns det en spårvagnshållplats i närheten så att man snabbt och smidigt kan ta sig runt i Amsterdam.

Foto: Bed Breakfast Boat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.