4 romantiska hotell i Berlin


Om du planerar en romantisk weekend i Berlin kommer här tips på 4 hotell som alla bjuder på en mysig och romantisk känsla.

Provocateur
Hotellet har ett oslagbart läge med Museum Island bara 400 meter bort, fri utsikt över den historiska Berliner Dom och den lilla, men vackra, Monbijou-parken tvärs över gatan. På sommaren kan du slappa på solstolar uppe på takterrassen eller njuta av en drink eller ett mellanmål på hotellets stiliga innergård. För de kallare månaderna finns det ett välfyllt bibliotek och en varm öppen spis i loungerummet. Rummen är i vintagestil och är ganska små. Men vad gör väl det när man kan hänga i baren på innergården, som erbjuder lokala viner och hantverksöl.

Hotel de Rome
Hotellet har byggts om från en bank från 1800-talet och har ett glamoröst läge på historiska Bebelplatz. Interiören kombinerar ursprungliga arkitektoniska detaljer med imponerande modern stil. Arkitekterna har behållit många originaldetaljer - särskilt i spaet, som ligger på nedre våningen där bankvalven brukade vara. Om du vill ha något speciellt kan du boka den färgglada Bebel-sviten med omslutande terrass och ett bibliotek med över tusen böcker. Restaurang La Banca serverar klassisk italiensk- och medelhavsmat och har en trevlig terrass på sommaren.

SO/ Berlin Das Stue
Hotellets läge i sydvästra kanten av Berlins största park, Tiergarten, innebär att gästerna har omedelbar tillgång till den stora och grönskande parken. Das Stues storslagna lobby har uppseendeväckande konstverk och en vacker restaurerad trappa som leder vidare till hotellets lounge, bar, restauranger och trädgårdsterrass. Inredningen, som är gjord av Patricia Urquiola, sträcker sig från den funkiga blandningen av färgglada soffor och djurskulpturer i loungen till de mer sansade tonerna i restaurangen The Casual. Uteserveringen gränsar till den närliggande djurparkens strutshägn.

Louisa's Place
Detta intima boutiquehotell erbjuder sviter i lägenhetsstil med generöst utrymme, fint möblemang och kök. Hotellet ligger i västra änden av Kurfürstendamm som är något lugnare än den östra änden. Här finns det gott om affärer, restauranger och teatrar inom gångavstånd. Det mest imponerande med rummen är deras storlek. Även de minsta juniorsviterna är bland de större rummen som finns tillgängliga i hela Berlin, och Luisa-sviten liknar något man kan förvänta sig av en presidentsvit (dvs stort och tjusigt). Hotellet har också en trevlig nordisk restaurang och ett mysigt spa med en pool.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.