Hotel Portofino


TV-serien Hotel Portofino har bland annat gått att se på SVT Play och handlar om ett hotell i Portofino i Italien år 1926. Hotellet besöks av rika och välbärgade britter som vill njuta av Italien. Samtidigt som ägarna av hotellet ska behaga sina gäster ska de också försöka navigera i det politiska landskapet med Mussolini i spetsen och hantera korruption och maktmissbruk.

Serien är en riktig fröjd för den som gillar romantiska hotell. Detta är själva sinnebilden av ett romantiskt hotell i en vacker italiensk kuststad.

TV serien är dock inte inspelad i Portofino, förutom ett antal drönarbilder över Portofino är resten av TV serien inspelad i Kroatien, närmare bestämt i Opatija. Själva hotellet har varit ett hotell, men är nu en privat villa. Huset är fullt av charm med utsikt över havet och med en terrass, trädgård och en stig som leder ner till bukten huset ligger vid Lungomare (strandpromenaden) som löper längs kusten. 

Natascha McElhone, känd från Californication, spelar kvinnan som driver hotellet och gör det med bravur. Även övriga skådespelare gör fina insatser. Till en början kan man bli lite överväldigad av alla karaktärer som presenteras i snabb följd, men efter 2-3 avsnitt har man koll på de flesta.

Detta är en riktigt bra TV serie att se om man längtar efter att resa och gillar intriger som utspelar sig i vackra miljöer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.